Amerikanska Logan Owen tecknar WorldTour-affären med Slipstream

29/09/2017 0
Amerikanska Logan Owen kommer att utbilda sig till WorldTour, som ska rida för Slipstream-organisationen under EF Education First-Drapac moniker 2018.
 
Den 22-årige tävlade för Axeon Hagens Berman, ett Pro Continental-outfit, under de senaste fyra åren. Hans flytt till WorldTour-laget, som för närvarande billiga cykelkläder kallas Cannondale-Drapac, kommer ett år efter att han gav upp cyklocrossracing för att fokusera rent på vägen.
 
"Oavsett om jag fick det kontraktet eller inte, det var det rätta beslutet," sade Owen. "Jag behövde lägga alla mina ägg i en korg för att se vad jag kunde göra. Jag är bortom att det hela har fungerat och att jag kan göra detta nästa steg upp till WorldTour med Slipstream Sports. "
 
Slipstream Sports CEO Jonathan Vaughters tillade: "Logan är en riktigt cool kid. Han visar en förmåga att vinna raser kreativt och har visat otroligt taktisk intelligens. "
 
Owen vann 10 nationella cyklocross mästerskap - åtta på junior nivå och två i 23-talet. På vägen vann han en scenvinst vid 2015 Larry H. Miller Tour of Utah och reste till seger i 2016 Liège-Bastogne-Liège Espoirs.
 
"Jag tenderar att vara bättre på klassiker-raser," sade Owen. "Att lära av Sep [Vanmarcke] är en av de största anledningarna att jag ser fram emot våren. Jag är verkligen glad över alla mina nya lagkamrater. [Rigoberto] Uran är en cykelkläder online legend. Jag vet redan Alex Howes, så det blir coolt att tävla med honom. "
 
Cannondale tecknade nyligen en ny affär med EF-utbildning först för 2018 efter att en crowdfunding-kampanj ökade medvetenhet och intresse. Vaughters sa att han skulle behöva vikla laget om han inte kunde säkra sponsring dollar för säsongen.
 
"Vaughters verkar ha en riktigt bra plan att utveckla mig," sade Owen. "Jag har sett det här laget stödja utvecklingen av unga ryttare under de senaste åren, vilket har varit riktigt coolt och det ger mig självförtroende för lagets förmåga att hjälpa mig att utvecklas som sportens översta nivå."