Cannondale's Woods på framtiden: "Jag har inte råd att vänt

01/09/2017 0
 
Emerging Star Michael Woods arbetar tyst för att säkra sin racing framtid, eftersom Cannondale-Drapacs teamhantering billiga cykelkläder desperat kämpar för att rädda truppen.
 
Även om Cannondale-Drapac presenterade ett crowdfunding-projekt som skulle kunna hjälpa laget att överleva, tar många ryttare inte chanser.
 
Andra året WorldTour pro bekräftade att VeloNews har redan ett par strykjärn i elden med andra toppnivålag.
 
"Jag skulle vilja stanna med det här laget, men jag pratar med ett par lag som jag verkligen tror på," sa Woods. "Jag mår bra om saker. Det är inte en riktigt ledsen historia för mig, för närvarande, åtminstone. "
De 30-åriga Woods fortsätter att imponera på bara hans andra stora turnéstart. Efter att ha kollat ​​två topp 5-mål på Giro cykeltröja online d'Italia i maj har Woods redan scoret ett podium med en tredje söndag och håller sig stadigt i topp 10 övergripande.
 
Sådana resultat kommer säkert att locka uppmärksamhet från toppnivå WorldTour-team.
 
Den stora frågan för ryttare som Woods är hur länge de har råd att vänta. De flesta World Roundtrips-grupperna är nästan fulla sen i augusti för den kommande säsongen.
 
"Jag är inte som Rigo [Rigoberto Urán]. Jag har inte råd att vänta så länge han kan, för jag har inte någon plats på Tour de France, säger han. "Allt jag kan göra just nu är fokus på mina resultat och min prestation, för jag kan inte kontrollera någonting annat. Och förhoppningsvis kommer de lag som jag verkligen gillar att svara. "
 
Woods bekräftade inte namn, men sa att hans agent testa vattnet när de väntar på att se om Cannondale-Drapac kan dra saker ihop för att fylla en budgetunderskott på 7 miljoner dollar.
 
Förra helgen bröt nyheten att en stor sponsor backade ut och lämnade ett massivt hål i lagets budget. Lagchef Jonathan Vaughters arbetar frantiskt för att försöka rädda laget. Förvaltningen avslöjade en potentiell spelbyte för crowdfunding ansträngning onsdag.