Daniel Oss och Peter Kennaugh gå med i Bora-Hansgrohe

04/08/2017 0
Bora-Hansgrohe lade till två stora namn till sin 2018-lista när den "officiella" handelssäsongen öppnade tisdag.
 
Daniel Oss och Peter Kennaugh kommer att koppla upp med två-tiden världsmästare Peter Sagan i tvååriga avtal med Bora-Hansgrohe. Oss, 30, vet Sagan bra. Han cyklade på Liquigas cykelkläder när Sagan blev pro i 2010. Oss gick med i BMC Racing 2013.
 
"Oss var alltid på vår lista," säger teamchef Ralph Denk. "Han är en väldigt pålitlig ryttare som utför hela säsongen. Utöver det är han van att jobba för stora ledare, och i vårt lag spelar han en nyckelroll på Sagans sida i vårklassikerna. "
 
Kennaugh, 28, kommer att se utökat ansvar efter sju årstider på Team Sky. Den två-tiden tidigare brittiska mästaren reste på två vinnande Tour de France-lag. Med detta drag kommer han att kunna ta fler chanser för sina egna resultat.
 
"Peter kommer att vara en av våra ledare för en veckoserier nästa år," sa Denk. "Vi tror att han fortfarande har potential att förbättra sig som en ryttare. Att vara en stark klättrare, som också är snabb i lägenheten, borde kunna vinna några cykelkläder online scener, och vi vill stödja hans utveckling i den här riktningen. "