En fjärde Tour de France

29/06/2017 0
Chris Froome insisterade på onsdag att han var orolig för att han inte lyckades vinna en tävling än i år. Han säger att han känner sig "friskare" före ett bud på en fjärde Tour de France-vinst.
 
Under de senaste fem åren har britten alltid vunnit minst två etapplöpningar som leder till turnén, men den här säsongen är han ännu inte att smaka seger av något slag.
 
Den kenyanska födda Team Sky-ledaren insisterar på att han helt enkelt har mätat sina ansträngningar så att han kan komma starkare när Touren fortskrider.
 
"Jag känner som om jag är exakt där jag behöver vara", sade Froome, som var fjärde på Critérium du Dauphiné tidigare i månaden - en tävling han hade vunnit i de tre tidigare åren där han segrade på turnén.
 
"Dauphiné var precis vad jag behövde för att få den extra racerytmen - jag hade varit väldigt lätt på tävlingsdagar upp till Dauphiné, vilket innebär att jag kommer in i Touren friskare än jag någonsin varit tidigare.
 
"Om siffrorna i träning eller min känsla på cykeln är något att gå för, är jag redo för de kommande tre veckorna," tillade 32-åringen före lördagens Tour start i Düsseldorf.
 
Froome gav emellertid ett något tvetydigt svar när han frågade om hans rivaler skulle se honom som mer sårbara inte ha vunnit än i år.
 
"Potentiellt. Om Dauphiné var något att gå vid då Richie Porte, givetvis vad gäller form och skick, kommer Richie att vara mannen att slå - och sticker ut som mina rivals starkaste. "
 
Australian Porte brukade vara en lagkamrat till Froomes och hjälpte honom att vinna sina två första turer 2013 och 2015 innan han flyttades till BMC förra året.
 
Porte slutade femte förra året och såg ut att vinna Dauphiné tidigare denna månad innan han blev uttråkad taktiskt i finalfasen och förlorat till Danmarks Jakob Fuglsang (Astana) med bara 10 sekunder.
 
Som Porte, Fuglsang, Nairo Quintana och till och med Alejandro Valverde (Movistar) kommer i turnén att ha vunnit scener i år, men inte Froome.