Fjärde turneringen Tour de France

26/07/2017 0
Ichal kwiatkowski säger att han bara gjorde sitt jobb att hjälpa Sky-lagkamraten Chris Froome vinner en fjärde Tour de France cykelkläder de senaste tre veckorna, men hans rider stod ut från vila.
 
Den polska cyklisten, vinnaren av Milano-Sanremo i våren drog Sky-tåget i miles, hämtade vattenflaskor och gav vid behov Froome sitt bakhjul.
 
"Visst var kamerorna på mig, och säkert kunde folk se när jag var där och brände flaskor, men folk ser bara det eftersom kamerorna är på mig", sa han till VeloNews.
 
"Alla mina lagkamrater gjorde ett helvete jobb. Vi reste som en enhet, alla nio, vi saknade G [Geraint Thomas] efter att han kraschade, men Luke Rowe, Christian Knees, Sergio Henao, Mikel Nieve, Mikel Landa, Vasil Kiryienka och Chris Froome var en enhet. Jag är tacksam för att vara en del av det laget. "
 
Kwiatkowski gick med i Sky för 2016 efter racing för team Quick-Floor Floors. Hans grand tour klättring ben utvecklades förbi den punkt som cykelkläder rea tjänade honom 11: e i 2013 Tour de France. Ofta kommer tv-kamerorna att upptäcka honom i den sista tredjedelen av ett stadium som leder Sky över det näst sista passet i ett bergsstage. Han skulle vanligtvis fortsätta till sista passet, innan han övergav det till spanjorerna Nieve och Landa.
 
"Att det är väldigt viktigt att fokusera på ett mål", sa han när han frågade vad han lärde sig från denna turné. "Det var roligt att bara fokusera på Chris ridning för GC, och det var viktigt att se att om du bara fokuserar på det då kan du verkligen fungera bra under de tre veckorna. Det är min lektion. "
 
Han lärde sig sina lektioner efter år av arbete. Med Quick-Step i fyra säsonger vann han Amstel Gold Race, Volta ao Algarve och 2014 vm i Ponferrada. Sky såg potential med Kwiatkowskis rider, inklusive hans 11: e i 2013-turen, och undertecknade honom för Ardennernas klassiker och mindre scener.