Israel Cycling Academy syftar till att vara procyklings mest mån

17/11/2017 0
Är Israels cykelakademi pelotonets mest varierande lag? Det säljer sig på det sättet.
 
Cykling gick globalt för mer än ett decennium sedan. De flesta WorldTour-team packar nästan ett dussin pass på sina respektive rutor. Men Israels cykelakademi tar det till en ny nivå 2018. Lagets 22-ryttare består av ryttare från fem kontinenter och 16 länder billiga cykelkläder, som representerar världens tre stora monoteistiska religioner.
 
Hur många lag har ryttare som är kristna, judiska och muslimska alla under samma baner? Israel Cycling Academy kan vara den första.
 
Pro Continental-laget var redan unikt innan unveiling 2018-serien torsdag. Som Israels första professionella cykellag har truppen brutit mot sin grund sedan 2015, eftersom den försöker skapa en tålamod för sporten i Israel.
 
För nästa säsong vill laget höja ribban ännu mer. Det riktar sig till en start i Giro d'Italia - nästan en garanti med Giro som börjar i Jerusalem - men det försöker också att använda cykling som ett medel för att bryta ner hinder. Tjänstemän bekräftade att de har skrivit en 18-årig Druze-ryttare för sitt utvecklingslag. De hoppas kunna integrera fler arabiska och palestinska ryttare under de kommande säsongerna.
 
I september meddelade laget att den undertecknade den turkiska nationella tävlingsmästaren Ahmet Örken, en praktiserande muslim som kommer att kappa på det israeliskt stödda laget. Det finns inte många muslimer cykeltröja online som kör på elitnivå. Katushas Ilnur Zakarin är en av de få på WorldTour-nivån. Det finns ännu färre judiska ryttare. Att ha alla tre stora religionerna under ett banner är en viktig symbolisk gest.