Mathieu van der Poel är riktigt bra på racercyklar

01/06/2017 0
Holländska fans gorged på cykel framgång den senaste helgen. Tom Dumoulin bröt slutligen Nederländernas 37-åriga torka med en stor turné seger. Dessutom vann Jos van Emden giroens scen 21-talsprov. Inte dåliga killar, men Matheiu van der Poel borde också vara en del av samtalet.
 
Den 22-årige hade en fantastisk fyra dagars racing. Holländaren slog Tour of Flanders champion Philippe Gilbert i en sprint från en liten gäng för att vinna torsdagens scen 2 på Baloise Belgium Tour. Därefter övergav han tävlingen före fredagens tidskrift. Han scooted över till Tyskland, gjorde några omgångar på mountainbiken och reste till andra plats i världscupen landskamp race söndag. Den enda mannen som slog honom i Albstadt? OS och världsmästare Nino Schurter cykelkläder online.
 
Att korsa från cyklocross till väg är relativt vanligt. Vi har i åratal visat att van der Poel, världens världskampsmästare 2015, hade talangen. Men byta mellan mountainbike och väg (och "Cross to boot!) Är ingen enkel sak. Så vad kan van der Poel lära av andra topprittare som har blivit dabblade i flera discipliner?
 
Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) försökte blanda upp det vid OS i Rio i XC mountainbike. En tidigare junior världs MTB-mästare, det var inte för mycket av en sträcka. Men hans tävling slutade efter några plana däck sätta honom ur strid cykeltröja online.
 
Lektion: Börja kanske inte med världens viktigaste tävling, som bara händer vart fjärde år. Kanske lättas i saker med MTB-världar? Eller får dina fötter blöt i en VM som Van der Poel gjorde? Och se till att däcken pumpas upp snygga och fasta - de är inte "korsrör".