Michael Woods reste med Vuelta toppklättrare i steg 3

25/08/2017 0
 
Cannondale-Drapac går all-in för en etapp seger under denna Vuelta a España med Michael Woods.
 
I bara hans andra stora turné startade den 30-årige kanadensiska onsdagen han är i toppform. I vilket var ett mycket bra tecken på vad som ligger framåt i denna cykelkläder rea Vuelta slog Woods det överst med GC-favoriter på framsidan på den branta stigningen över det skimrande Medelhavet i Alcossebre.
 
Med denna Vuelta riddled med branta, explosiva klättringar, det amerikanska registrerade laget satsar Woods kommer att leverera varorna.
 
"Michael är bättre än han var i Giro", säger Cannondale-Drapac sportregissör Juanma Garate. "Vi tror att han kan slå de bästa ryttarna från början till huvudet. Han kan slåss mot Chaves, Froome och Contador på stigningar som Xorret de Catì billiga cykeltröjor och Cumbre del Sol i helgen. "
 
De höga förväntningarna avslöjar hur långt och hur snabbt Woods har klättrat in i lagets spetsordning. I just hans andra stora turné startar Woods redan skyddad ryttarstatus.
 
Hans stora turné debut på Giro d'Italia i maj avslöjade han har racingchops, och kan hantera dag-in, day-out stress och krav på racing grand tours.
 
En tidigare kollegial löpare, Woods postade två toppfive och reste in i topp 40 på GC på Giro. Det kom på hälen av en solid WorldTour-debut förra året, när han var topp fem på Santos Tour Down Under för att starta säsongen och var andra i Milano-Torino för att stänga året. I år är han mer erfaren och till och med hungrigare.
 
"Vi vet inte vad hans gräns ännu är", sa Garate till VeloNews. "Trots att han är 30 år är han som en ny cykeltröja ryttare. Han har så mycket potential. Vi känner inte till hans potential. "