Nairo Quintanas delikata Giro balanseringsakt

11/05/2017 0
Nairo Quintana flyttade bara en gång i tisdagens toppmötet på Mount Etna när han jagade en nästan tvungen tv-attack av den lokala hjälten Vincenzo Nibali cykeltröja.
 
Resten av de 15 km klättra upp på den hotande vulkanen, kolombianen såg inte alls ut som världens farligaste klättrare. Och med egen upptagande är han inte, åtminstone inte just nu.
 
"Bristen på tävlingsdagar har verkligen haft en effekt på mig," sa Quintana. "Jag är inte ännu på gymnivån hos mina främsta rivaler."
 
Frågemärken omger Quintana som Giro lämnar Sicilien onsdag efter nästan en vecka med racing som ser GC fortfarande knutna i en dödläge.
 
Den 27-årige gick in i Giro 2017 som den femstjärniga favoriten, men han står inför en komplicerad balansering under den mest ambitiösa årstiden av sin unga karriär. Han vill vinna denna Giro, men vill också komma till Tour de France med något kvar i tanken för att kämpa för gult cykelkläder rea.
 
Det betyder att pelotonen kommer att se en helt annan typ av Quintana när han tar på den extraordinära Giro-Tour-dubbel.
 
Kanske kalla det: "Bara nog Nairo."
 
"Nairo är inte 100 procent just nu," sade Movistar José Luis Arrieta. "Han kommer att fortsätta växa, växa och växa. Han kan stanna bäst även när han inte är i sitt bästa skick. "
 
Det finns ett uttryck på spanska som karakteriserar Quintanas inställning till denna Giro: poco a poco. Steg för steg. Eller, i matlagningsparametern, koka långsamt tills det verkligen räknas. Quintana vill spendera så lite som styrka som möjligt, och utföra när han måste, för att försöka vinna sin andra Giro-titel och slutföra den första halvan av hans dubbla försök.