Sky Cykeltröja

15/06/2017 0
Tom Dumoulin (Sunweb), vinnare av Giro d'Italia i maj, säger att han är glad att vänta till 2018 för att försöka på Tour de France.
 
Den 26-årige holländaren från Maastricht vann sin första stora turné förra månaden, och störte Movistars Nairo Quintana den sista dagen i Milano Sky Cykeltröja.
 
"Jag är glad att jag inte ska åka nu," berättade han för The Telegraaf-tidningen.
 
Dumoulin förlorade trångt 2015 Vuelta a España på sista bergsdagen till Fabio Aru. Den ritten var planerad. I år var han första gången han tränade för att kappa för det övergripande - och han lyckades.
 
2017 Tour de France startar i Düsseldorf, Tyskland, den 1 juli med en tidsperiod. Dumoulin skulle ha haft sin chans att tävla för den gula tröjan och försöka för Tour de France totalt för första gången cykeltröja online.
 
"Under de senaste veckorna har jag inte haft mer tid att tänka på [tävlingen]," tillade Dumoulin.
 
"Men i Giro korsade jag ett par gånger. Jag trodde det var synd att inte åka till Tour de France, speciellt med den tidsåtgången på den första dagen. Jag trodde, om du vinner eller inte, du kommer att vara bra i rankingen och du kan bli gul i första etappen.
 
"Det hjälpte ibland mina tankar under racing för Giro-övergripande klassificering, och startade Touren för ett annat tillvägagångssätt.
 
"Teamet såg det på ett annat sätt. Och då ansåg jag också att det kanske inte var så mycket bra. "
 
Efter sitt 2015-genombrott fokuserade Dumoulin på etapperna 2016. Han vann Giro d'Italia, och i Tour de France vann han toppmötet i Andorra och tiden före Chris Froome (Sky) .