Unstoppable Hyde försvarar Pan-Am 'cross title

06/11/2017 0
Stephen Hyde fortsatte sin sträck av segrar med en panamerikansk mästerskapssöndag i Louisville. Cannondale-CyclocrossWorld.com ryttaren soloed till seger som han gjorde lördag i USA Cup-CX / Derby City. Tobin Ortenblad (Santa Cruz-Donkey Label) var andra före canadisk Michael van den Ham (Garneau-Easton Cycling).
 
"Det känns väldigt bra efter början av säsongen som jag har haft," sa Hyde. Han hade lidit gastrit som slog honom av cykeln i nio dagar innan säsongen började. "Då blev jag förkyld - samma kalla billiga cykelkläder alla andra fick i Iowa."
 
Först såg amerikanska mästaren sig på bakfoten. Ortenblad och van den Ham tog av och reste av framsidan för de två första varv. Hyde jagade bakom med Kerry Werner (Kona) och Fernando Riveros (Stan's NoTubes).
 
Snart brok Hyde gapet. En grupp av sex coalesced på framsidan med Hyde, Werner, Riveros, van den Ham, Ortenblad och Jeremy Powers (Aspire Racing).
 
Makter var yoing på och av gruppen i de tidiga varven. Men när Hyde gjorde sitt vinnande drag fyra rader i, var Powers den som satte takten.
 
Ansträngningen visade sig vara för stor. Den tidigare amerikanska mästaren Powers tog tillbaka två varv senare och lämnade snabbt groparna cykeltröja online med sin mekaniker.
 
"Jeremy rullade ganska hårt," sa Ortenblad. "Saken med Jeremy är att han kan vara varm och kall, men när han är het gör han bara en ansträngning och håller den, så han är ett bra hjul att följa i det avseendet."