Vad är nästa för Tejay van Garderen?

18/05/2017 0
Från och med onsdagen i Italiens renässansstadium kommer BMC Racing att försöka uppfinna sig och starta om sin Giro d'Italia.
 
En dag efter att Tejay van Garderen såg hans GC-ambitioner störtade efter en under-trial-tid - började han på 11: e plats den 17: e hela tiden, 7:42 bakåt - BMC Racing slår omstartsknappen på sin 2017-giro. I stället för att rida på maglia rosa, kommer BMC Racing att kalibrera sina mål igen cykeltröja.
 
"Förmodligen förväntade vi oss mer [tisdag], och det var han, säger BMC Racing-idrottschef Max Sciandri onsdagen i början av scenen 11." Ursäkta? Nej, jag har inga ursäkter, och jag tror inte att han har någon ursäkt. "
 
Så vad gick fel? Sciandri huddled med van Garderen för att diskutera hans inställning till Giro, mäta hans känslor, lyfta sin moral och försöka övertyga honom om att amerikanerna fortfarande kan ta något positivt ut ur denna giro. Vad skulle det vara? Sciandri var eftertryck: En scen seger cykeltröja online.
 
"Jag vill att han ska försöka få en vinngång," sa Sciandri. "Varför inte? När du vinner ett stadium är det en stor upplevelse för alla. "
 
Lagets Giro-planer gick i sidled direkt från början. Budande GC-stjärnan Rohan Dennis kraschade och gjorde det inte av Sardinien. Sedan flög van Garderen ut i den avgörande Blockhaus klättringen och Montefalco tid trial. Silvan Dilliers seger i steg 6 är den bästa takeaway hittills.