Van Garderen når Giros lovade land

26/05/2017 0
Tejay van Garderen raderade år av frustration och nära samtal torsdag i en dramatisk kupp i Dolomiterna.
 
Efter att ha kastat in handduken på sina GC-hopp tidigare i 2017 Giro d'Italia, van Garderen omgrupperade för att rikta sig till breakaways, en högrisk satsning vid alla stora turneringar. Stjärnorna inriktades i 137 km 18: e etappen, och van Garderen packade stans och taktik för att dra av den största vinsten i sin karriär cykeltröja.
 
"Det är otroligt. Jag kom hit med GC-ambitioner, och det materialiserades inte, men jag försökte hålla moralen hög, säger Van Garderen. "Jag är åtta år professionell, och det här är min första stora turné-seger. Det är känslomässigt eftersom jag har haft så många försök de senaste åren. "
 
Den tjocktjänta framgången kommer som ett enormt övertag för den 28-årige amerikan som kämpade med den förväntansvikt som kom med att vinna den bästa unga ryttarens jersey och slutade femte i endast hans andra Tour de France. Hype följde snart, och trots att han backade upp den med en annan femte övergripande i 2014-turen, kämpade van Garderen för att uppfylla kraven billiga cykelkläder.