Vuelta-bundna Nibali lovar att kämpa för seger

10/08/2017 0
Kommer Vuelta en España att bli den mest omtvistade turnén i 2017?
 
Det är säkert att stapla upp på det sättet. Four-time Tour de France vinnaren Chris Froome (Sky), Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale), Fabio Aru (Astana) och snart att gå i pension Alberto Contador (Trek-Segafredo) bekräftas alla att börja.
 
Det senaste för att försäkra hans närvaro vid startlinjen 19 augusti i Nimes, Frankrike, är Bahrain-Meridas Vincenzo Nibali. I en intervju som publicerades på La Vuelta officiella hemsida sa Vuelta-vinnaren 2010 att han kommer att vara i stridsform för den spanska grand tour.
 
"Jag kommer att vara i toppform för Vuelta," sa Nibali. "Jag har alltid gillat Vuelta. Jag vann det, och kurser i Spanien passar mig bra. Som alltid kommer jag att börja ge det min bästa. "
 
Den 32-årige Nibali vann 2010 Vuelta till herald hans framväxt som en turneringsturnering. Två segrar i Giro d'Italia och hans 2014-vinst på Tour de France gör honom till en av sex ryttare som har vunnit alla tre stora turnéerna.
 
Nibali såg ut att ha 2013 Vuelta i väskan, vilket ledde till mycket av loppet för att bara förlora jerseyen i de sista dagarna till Chris Horner, som blev den äldsta turneringen och den första amerikan som vann Vuelta.